Personalitete

Të vjetrit e kanë njohur mirë Hafiz Musa Dërgutin, atë hoxhë të nderuar prej të gjithëve, i shquar për devotshmërinë e tij të thellë, atë hoxhë që gjithnjë ishte pranë nevojtarit, pranë halleve dhe shqetësimeve të njerëzve. Kudo që kishte një hall, kudo në familjet e Shkodrës e të katundeve për rreth që kishte një mosmarrëveshje, do të gjendej Hafiz Musaja me fjalën e tij, me dashamirësinë e me autoritetin e tij për të qetësuar zemrat e plagosura, për të shuar gjakrat e ndezur, për të pajtuar e afruar vëllain me vëllanë, burrin me gruan, familjen me familje, fisin me fis.

Sami Muçej*

Populli ynë ndër vite e shekuj ka nxjerr figura të shquara të cilët me veprën dhe dijen e tyre kanë lënë gjurmë në historinë shqiptare. Figura të spikatura çdo herë janë shfaqur në historinë shqiptare. Një figurë e shquar që la gjurmë në historinë tonë ishte edhe Hafiz Avni Aliu.

Hafiz Abdylaziz ef. Hoxhallari, u lind në vitin 1922 në Prizren nga i ati Destan Hoxhallari dhe e ëma Lejla Hoxhallari.

Shenja dalluese e besimtarëve jo vetëm të Mitrovicës por edhe të Kosovës.

Mendjen, zemrën dhe pasurinë ia fali Islamit

Imam Isa Hoxha ka qenë Imam i Qendrës Islamike Shqiptare-Amerikane në Brooklyn, për shtetet New York dhe New Jersey, e cila u themelue me 12 Nëntor 1972.

Hoxhallëkun e kishte pasion e jo profesion. Jetoi, veproi – punoi për popullin, me popullin e jo nga populli.

Një jetë për besimin islam, arsimim në gjuhën amtare dhe kombin shqiptar

Mulla Sadri Prestreshi ishte një figurë e shquar fetare e kombëtare, ishte hoxhë, mësues, predikues, atdhetar e luftëtar…

Isuf Gorishova ishte një shembull virtuoziteti në familje, në fshat, në krahinë.

Gjakova nuk e harron, por me shumë kujdes i ruan kujtimet për hafizin e nderuar.

Në përkujtim të klerikut të shquar tiranas Sulejman Kadiu

Edukimi dhe formimi i Hafiz Ali Krajёs, personaliteti i tij

Një ndër alimët më të mëdhenj të shekullit XX

Dr. Faik Luli ishte mësues, studiues, dijetar, besimtar, atdhetar....

Njerëzit vdesin, por kontributi i tyre jo. Hoxha i nderuar Fejzulla Salihu, i njohur tek populli i Luginës së Preshevës si “Mulla Fejza”, pas më shumë se nëntë dekadave, ndërroi jetë dhe u shpërngul në botën e amshuar.

Hafiz Safet Basha ishte myezin, imam, myfti, kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Prizren dhe anëtar i Kryesisë dhe Kuvendit Suprem të Bashkësisë Islame të Kosovës…

”Prej Hazreti Ademit (a.s.), regjim ma t’keq se komunizmi s’ka pasë, as që ka me pasë.“ - Abdullah Selim Hadri

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!