Pamundësia për kryerjen e haxhit këtë vit te besimtarët në Kosovë

Bujar Ismajli, 36-vjecar, këtë viti kishte synuar ta realizonte ëndrrën e tij, kësisoj të plotësonte edhe kushtin e pestë të fesë islame – kryerjen e haxhit.

Ismajli qysh muaj më parë kishte filluar ta konkretizonte kryerjen e haxhit. Ishte lajmëruar te Drejtoria e Haxhit në Bashkësinë Islame të Kosovës ku ishte regjistruar si haxhi i mundshëm për këtë vit.

Pëkundër vullnetit dhe dëshirës së madhe, 36-vjecari këtë vit nuk arriti ta kryej haxhin, kjo për shkak të pandemisë COVID-19, ku Ministria Saudite e Haxhit dhe Umres vendosi që haxhi të kryhet vetëm nga besimtarët vendas.

Ndiqeni kronikën në vazhdim.Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë