Kampioni i boksit Gervonta Davis ndjek legjendat tjera dhe konvertohet në islam


Boksieri i famshëm profesionist amerikani Gervonta Davis u konvertua në Islam, gjë që ishte një surprizë e madhe për fansat e tij.
Davis, 29 vjeç, është kampioni aktual i rregullt i WBA për të rinjtë në peshë të lehtë. Konvertimi i Davis në Islam u bë e ditur në rrjetet sociale nga miku i tij, boksieri profesionist Badou Jack.
Fansat e talentit të boksit Gervonta Davis u befasuan nga lajmi për konvertimin e tij në Islam për një arsye - stili i tij i mëparshëm i jetës bie shumë në kontrast me atë fetar.
Davis ka arrestime të shumta në polici - ai u akuzua për një sërë shkeljesh të ligjit, duke përfshirë ngarje të rrezikshme dhe aksidente që rezultuan në lëndime trupore të disa personave, rrahje, përleshje, huliganizëm, etj.
Një e kaluar e tillë e turbullt rrjedh logjikisht nga fëmijëria e Davis, e cila kaloi në lagjet më kriminale të Baltimore në një mjedis shumë jofunksional. Me sa duket, boksieri, pothuajse i gjithë trupi i të cilit është i mbuluar me tatuazhe, vendosi të ndryshojë rrënjësisht stilin e jetës së tij dhe kuptoi se vetëm besimi mund ta ndihmojë në këtë, transmeton IslamNews, duke iu referuar Sportskeeda.
Është interesante se vetëm një ditë më parë u shfaq lajmi për konvertimin e Islamit nga një tjetër boksier i famshëm nga Shtetet e Bashkuara, Jarell Miller . Ai e shprehu shahadetin gjatë një festivali të arteve marciale në Arabinë Saudite.