Aktualitete

Grupi i tretë i besimtarëve tanë nga Prishtina, Lipjani, Fushë Kosova dhe Obiliqi, të cilët sot në mëngjes udhëtuan drejt Aeroportit të Xhide, ka arritur shëndosh e mirë në Xhide.

Besimtarët nga Prizreni dhe Suhareka, të cilët mbrëmë janë nisur për ta kryer haxhin, kanë arritur shëndosh e mirë sot në mëngjes në Aeroportin e Xhides.

Besimtarët e Prizrenit dhe të Suharekës, të cilët kanë vendosur që këtë vit ta kryejnë haxhin janë nisur sonte drejt Mekës. 214 besimtarë nga këto dy vende sonte janë përcjellë nga familjarët e tyre në Aeroportin Ndërkombëtar "Adem Jashari" në Prishtinë. 

215 besimtarët e parë nga Kosova, të cilët sot në mëngjes janë nisur drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin, kanë arritur sot shëndosh e mirë në Aeroportin e Xhides.

Grupi i parë i besimtarëve myslimanë nga Kosova janë nisur sot drejt vendeve të shenjta për ta kryer haxhin. Në përcjellje të tyre kishin dalë familjarë të shumtë, të cilët u uruan haxh dhe ibadete të pranuara.

Shoqata Humanitare “Bereqeti”, e cila funksionon në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, gëzoi edhe një familje tjetër me shtëpi të re.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës, Dr. Valon Myrta, ka pritur në takim Komandantin e Komandës rajonale perëndimore të KFOR-it, Kolonel Francesco Ferrara dhe Kapitenin Sercan

Në ambientet e Fakultetit të Studimeve Islame u mbajt ceremonia e absolventiadës për 20 studentë, të gjeneratës së 29-të.

Këshillat e Bashkësisë Islame anekënd Kosovës kanë filluar përgatitjet për nisjen e besimtarëve tanë për në haxh. 

Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë organizoi sot pas namazit të drekës duanë e përbashkët të haxhinjëve të cilët këtë vit kanë vendosur të udhëtojnë në vendet e shenjta për të kryer kushtin e pestë të Islamit, Haxhin

Shoqata Humanitare Bamirëse “Bereqeti” e cila funksionon në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame të Gjakovës filloi ndërtimin e shtëpisë për familjen katër anëtarëshe nga fshati Babaj i Bokës

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës ka mbajtur sot mbledhjen e saj të rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava.

ryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, ka paraqitur në Samitin konsultativ të ulemave myslimanë në Stamboll, kumtesën e tij me titull “Ndërtimi i ndërgjegjes së ymetit përballë sfidave bashkëkohore”.

Nën organizimin e DIJANET-it të Turqisë, në Stamboll, po mbahet Samiti konsultativ i ulemave islamë, në të cilin po marrin pjesë delegacione nga e mbarë bota.

Me një ceremoni solemne është përuruar restaurimi i xhamisë “Alaudin” në Prishtinë, e cila është restauruar së fundmi nga Drejtoria e Vakëfeve të Turqisë.

akulteti i Studimeve Islame, ka promovuar sot programin e ri, “Akademia – Studime Islame dhe Lidership”.

Këshilli i Bashkësisë Islame të Gjakovës, mbajti sot mbledhjen e regullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari Dr. Valon ef. Myrta

Fillimisht Kryetari i KBI të Gjakovës, Valon ef. Myrta falënderoi imamët për punën dhe angazhimin e bërë gjatë muaji të begatë të Ramazanit.

Kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Vedat ef. Sahiti, së bashku me zëvendësin e tij, Fatmir ef. Iljazin, takuan kryeimamët e këshillave të Bashkësisë Islame të Kosovës, për të diskutuar dhe vlerësuar raportet e punës dhe aktiviteteve të muajit Ramazan.

Me ftesë të bashkatdhetarëve tanë me punë në Gjermani, drejtori për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Kosovës, Ekrem ef. Simnica, mori pjesë në solemnitetin e nismës për ndërtim të xhamisë së re në Mengen të Gjermanisë.