Artikuj

Prof.Dr. Beqir Ismaili ka përgatitur dhe publikuar në Egjipt dhe në Lindjen e Mesme një sërë librash, që e paraqesin problemin, tragjedinë, vuajtjet dhe nevojat e popullit shqiptar në Ballkan, që i trajtojnë këto probleme nga të gjitha anët dhe që i nxjerrin ato në dukje në arenën ndërkombëtare.

Loon (Chauncey Lamont Hawkins) nga grupi Bad Boys pranon Islamin. Një nga këngëtarët më të famshëm të repit në Amerikë dhe i njohur botërisht për këndimin rep dhe hip-hop ka shitur 7 milionë CD

Ing. Fisnik Kruja

Qemajl Morina

Te konvertuarit dominojnë debatin Islam në Zvicër. Një studiuese nga Berni merret me këtë fenomen.

Shoqëria Islamike Shqiptare Australiane të Premten me 18 Qershor 2010 ka pranuar një vizitë befasie nga Jusuf Islam i cili erdhi në Xhamin Shqiptare për ta falur Namazin e Xhumasë.

Propagandimi kundër (ose inferioriteti i disa të tjerëve) ndaj traditës sonë, se gjoja nuk paskëshim qenë në rrugën e drejtë, se kemi gabime në besim e mendim; se praktika jonë fetare bie “ndesh” me traditën pejgamberike, etj., tregon për tendencën e tyre për një zëvendësim të opusit dhe trashëgimisë sonë fetare, me një tjetër, e krijuar në rrethana dhe momente krejt të veçanta nga ai i fatit tonë.

Francesc De Carreras

Departamenti i gruas i Kryesisë së BIK-së shënoi ditën ndërkombëtare kundër punës së fëmijëve

Në Prishtinë debatohet me qëllim të përafrimit të qëndrimeve të kundërta në mes të Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Ministrisë së Arsimit.

Riaktivizimi i mejtepeve, nevojë imediate

Debati dhe shqetësimi i sotëm mbi përplasjen e qytetërimeve dhe pasojat e tij për shoqërinë njerëzore na nxit të futemi në thelbin e problemit për të dhënë një mesazh me zë të lartë, mesazh që t’i shërbejë popujve dhe kombeve të botës mbarë, besimeve dhe kulturave të tyre, sado të veçanta qofshin ato, por sidomos të rinjve, të cilët, të ndodhur në udhëkryqin dhe epiqendrën e informimit global, kanë nevojë, më shumë se kushdo të udhëhiqen drejt paqes, shpresës, mirëkuptimit e dialogut.

Në kohën e sotme ka ndryshuar komplet vlerësimi i sendeve, analizimi i ngjarjeve dhe shikimi ndaj botës. Të logjikuarit dhe të arsyetuarit sot është në një nivel më të lartë. Mosbesimi dhe ateizmi po flet në emër të shkencës dhe filozofisë. Përballë kësaj edhe muslimanët duhet të përgjigjen me të njëjtën gjuhë dhe, kjo lidhet nga afër me njohjen e kulturës së epokës sonë. Kjo është dija dhe shkenca e vërtetë. Dituria dhe përparimi janë cilësi të pandashme të besimtarit.

„Dhe ne ju kemi bërë një ummet mesatar“ (Kur’an, 2:143)

Shteti demokratik bazohet tek arsyeja se liria e personit është themeli i jetës së çdo bashkësie dhe se ruajtja e kësaj lirie duhet të jetë objektivi primar i sistemit demokratik.

Debat shkencor në mes Prof.Dr.Ekmeleddin Ihsanoglut dhe Ursula Plassnik

Programi i seminarit vazhdon për (6) javë, ku tre javë veç janë kompletuar.

“Zoti nuk e ndërron gjendjen e një populli, përderisa ai popull
nuk e ndërron gjendjen e vet...” (Er-Rrad, 13).

Falë qasjes së tyre etike me risk të ulët bankat islame kanë ndihmuar në amortizimin e krizës financiare globale, duke mbërritur norma të larta fitimi në vitin 2009.

Video

Pjesë nga fjalimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava për luftën e UÇK-së

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!