Personalitete

Krye-Myftiu i qarkut të Kukësit Adem Salihi gjatë kohës së Luftës II Botërore i paralajmëroi njerëzit për rrezikun sllavo-komunist, që i kanosej të gjithë shqiptarëve në Shqipëri e Kosovë.

Myderriz Ramadan ef. Shatri - alias Mulla Ramush Efendiu (1909-1999) -

(1880-1964)

Hoxha që me guximin e tij e mbrojti fenë deri në pikën e fundit të jetës.

-Skicë për një monografi -

(Hoxha që e sakrifikoi punën e tij për ta mbrojtur xhematin)

"Të humbësh një ditë s'është gjë. Të mos humbësh kot ditët e jetës - është mençuri."

Në rrjedhën e ngjarjeve që përcaktojnë fatin e këtyre vendeve gjatë historisë, pa dyshim, gjejnë vend të merituar edhe ulemaja shqiptare nga territori i Tetovës që është pjesë e kontributit e të lavdisë shqiptare.

Një personalitet madhor shqiptar i mesjetës

(1909-1992), një jetë në shërbim të fesë dhe popullit

Hafiz Ymer Shemsedini – mësues i gjuhës shqipe, i Islamit dhe i atdhetarizmit në Kosovë e më gjerë

Ibrahim Repishti është një personalitet i shquar i jetës qytetare, politike, shoqërore e fetare në Shkodër.

Hafiz Bajram ef. Agani, nismëtar dhe projektues i riorganizimit të Bashkësisë Islame të Kosovës pas Luftës së Dytë Botërore (1947-1951)

Imami që shërbeu shembull për të tjerët

Mësues i popullit (1993)

Drejtor i parë i shkollës shtetërore të Parrucës
(1913-1925)

Hafiz Qamil Sulejman Luniku, figurë e shquar fetare e Elbasanit, Myfti dhe imam i persekutuar nga regjimi komunist.

I dekoruar me medaljen “Pishtar i Demokracisë”, 1995

Në radhën e gjatë të myderrizëve të shquar të Pejës, që jetuan e vepruan në shekullin XX dhe që lanë gjurmë jo vetëm në vendlindjen e tyre, por edhe më gjerë, pa dyshim se bën pjesë edhe hoxha, alimi e myderrizi Musa ef, Gashi.

Sa të jem gjallë do të përpiqem për dituri, për atdhe, për bardhësinë e vendit tonë.

Kryetari i parë i Bashkisë Tiranë (1912), themelues i “Shtëpisë së fëmijës”, Tiranë

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!