Lajme nga Bota

Komisioneri për zgjerim i Bashkimit Europian Stefan Fule është një politikan sllovak dhe i përket fesë orthodokse por kjo nuk e pengon aspak drejtuesin e lartë të Brukselit të mbajë në zyrën e tij edhe një foto madhështore: një kaligrafi me emrin e profetit Muhammed

Kemi nevojë për punonjës muslimanë, thotë komisari i Departamentit për marrëdhënie me shoqërinë në policinë e kalorësisë së mbretërisë kanadeze (RCMP), Derek MacDonald

Myezini filipinas i cili kohë më parë kishte habitur sauditët me thirrjen e ezanit, kësaj radhe gjirohet duke lexuar Kur’an në një sallë të stërmbushur

Qeveria e Angolës edhe një herë mohon zërat se në këtë vend është ndaluar feja Islame

Muslimanët në Arabinë Saudite janë befasuar pasi kuptuan se kush e thërret ezanin në një xhami lokale në Riad

Asambleja Legjislative e Francës ka miratuar lehtësimin në ligjin që ndalon bartjen e hixhabit, mbulesë që e bartin muslimanet në shkolla

Arife Sadiku, nxënëse e vitit të katërt në Shkollën e Mesme Teknike drejtimi i mjekësisë në Preshevë nuk ndihet e diskriminuar dhe nuk ka paragjykime për të, pasi ka pak muaj që ka vendosur mbulesën e kokës

Në fillim ishte kishë, më pas xhami, sot muze. Kohët e fundit ka filluar një fushata që Aja Sofia e famshme të kthehet përsëri në xhami

Dijetarët indonezian u bëjnë thirrje të gjitha kompanive farmaceutike të fillojnë me përdorimin e mënyrës hallall në prodhimin e produkteve farmaceutike, në ilaçe dhe vaksin

Sipas të dhënave nga viti 2010, Islami është feja më e populluar nga të gjitha fetë jo krishtere në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Luksemburgu do të jetë selia e bankës së parë islame në eurozonë me emrin ORIS BANK

Turneu i sivjemë në futboll të vogël që organizohet për nder të hoxhës së nderuar Jakup Hasipi, i cili filloi të mërkurën (ora 17:00 në sallën sportive “Faik Konica”), solemnisht u hap me një ndeshje revyale në futboll ndërmjet Hoxhallarëve të Komunës së Kumanovës e Likovës dhe Hoxhallarëve të Luginës së Preshevës

Kameruni është një nga vendet ku Islami është feja me rritjen më të shpejtë në botë

Qeveria franceze ka mohuar zërat se synon të anulon ndalimin e mbajtjes së shamisë në shkollat e vendit, pasi disa media kanë publikuar raportin ku përmendet anulimi i një ndalimi të tillë

Ministri gjerman i drejtësisë Jochen Hartloff sërish ka propozuar që disa pjesë të sistemit ligjor të merren nga Sistemi ligjor islam (Sheriati) dhe të futen në Sistemin ligjor Gjerman

Numri i muslimanëve në Kinë në njëzet vitet e fundit është dyfishuar

Sonny u rritur si i krishterë, në moshën 15 vjeçe ai erdhi në Australi ku për herë të parë mësoi për fenë islame

Xhamia e Murat Pashës e cila gjendet në Çarshi të Shkupit, sot në orët e hershme të mëngjesit i ka shpëtuar djegies së tërësishme

Çdo gjë është gati për hapjen e Xhamisë së Sulltan Ejubit në kryeqytetin Bamako të Malit, një vend ky me 90 për qind të popullsisë muslimane

Në rajonin Igboland të Nigerisë një numër i madh i popullatës krishtere janë duke pranuar islamin

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!