Tregime

Një herë e një kohë jetonte një mbret që posedonte një pasuri përrallore. Në çdo udhëtim ai merrte me vete një pjesë të pasurisë dhe ndjente kënaqësi të madhe duke e ekspozuar atë në mesin e njerëzve.

Një ditë Kalifi i fisit Abbasit shkoi në Xhami.

Një musliman, siç është publikuar në revistën el-Bushra, kishte marrë me qira një shtëpi.

Një njeri i paturp kishte dëgjuar për një të urtë, prandaj vendosi të shkonte dhe ta sfidonte. Pasi mbërriti, ai filloi ta fyejë dhe ta poshtërojë atë në të gjitha mënyrat e mundshme ...

Një herë, një grua e kishte përgojuar fqinjin e saj. Për disa ditë fjalët e saj i dëgjoi i gjithë qyteti. Fqinji i saj u shqetësua shumë nga veprimi i saj, por nuk kishte çka të bënte.

E ka përmendur Ibnul-Kajjim në librin "Revdatul-muhibbin" duke thënë se ka ndodhur gjatë Kalifatit të Omer ibn el-Hattabit, Allahu qoftë i kënaqur me atë.

Një prej begative më të mëdha të Allahut ndaj njeriut janë fëmijët e tij.

Një vajzë bleu një celular të shtrenjtë, dhe kur ia pa i ati këtë aparat i tha:

Në një shtëpi në periferi të qytetit jetonte një familje e lumtur...

Një mbret, i cili ishte i njohur për dhunën dhe terrorin që ushtronte mbi popullin e tij, për çka edhe këta të fundit e dëshironin vdekjen ose shkarkimin e tij, një ditë, për befasinë e të gjithëve, tha se kishte menduar e vendosur që të hapte një faqe të re me popullin.

Një ditë në xhaminë e Pejgamberit, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi te, hyri një burrë i shqetësuar. Duke iu afruar Pejgamberit, paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi te, bërtiste me zë të lartë: "Kam bërë mëkat, i mjeri unë, kam bërë mëkat"

Djaloshi i vogël është duke i treguar gjyshes së tij se si çdo gjë është duke shkuar keq, shkolla, problemet familjare, problemet me shokë etj.

Rrëfehet se një i ri me biçikletën e tij u përplas me një plakë dhe në vend se t’i kërkon falje plakës dhe t’i ndihmon të ngritët, ai filloi të qeshet!!

Një dhelpër duke ecur hasi në një lum dhe u ndal sepse nuk dinte sa mund të ishte thellësia e ujit.

Njëherë e pyetën plakun e urtë:

Duke shikuar hartën e botës, djaloshit të vogël i ra në sy emri i një deti, “Deti i vdekur”.

Dikur herët, pranë pemës së plepit po rritej një filiz kungulli.

Transmetohet se një djalosh erdhi tek Ibrahim ibn Ed’hem dhe i tha: O Ebu Is’hak, jam shpërdorues i vetvetes, prandaj me trego diçka që të më ndalojë dhe të më shpëtojë zemrën.

Njëherë e një kohë, një njeri duke ecur përgjatë bregut të detit, nga larg pa dikë se si përkulej, merrte diçka nga toka dhe e hidhte në det ...

Kishin qenë dy vëllezër dhe kishin vendosur që ta shesin një parcelë tokë që kishin, pasi ishin ndarë nga familja e madhe (bashkallëku), dhe secili tokën që e kishin hise nga babai vendosën ta shesin.

Video

Program fetar dedikuar ardhjes së Muhamedit a.s. si mëshirë për botën

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!