Tregime

Unë i dua fëmijët më shumë se gjithçka, prandaj dëshira ime e madhe ishte të martohesha dhe të kisha fëmijë.

Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Thuhet se një ditë xhuma, Hamid Ellefaf ishte përgatitur të shkonte në xhami që ta falë namazin e xhumasë, por i preokupuar me disa punë, u gjet në dilemë si të veproj. Gomari i kishte humbur, miell i kishte mbetur në mulli dhe atë ditë ishte radha e tij ta ujit tokën me ujë nga lumi.

Ajo ishte nënë. Dhe sikur të gjitha nënat, ajo e donte shumë fëmijën e saj. Por, ai ishte djalë, i lindur në një kohë kur fëmijëve meshkuj nuk u lejohej të jetonin. Emri i tij ishte Musa a.s.. Edhe nëna e tij, gjithashtu u përball me tmerrin e një tirani të madh, Faraonit.

Kohë më parë në Egjipt jetonte një grua e varfër vetëm me vajzën e saj.

Tregohet se një djalë i ri bashkë me mikun e tij kishin dalë për të kërkuar riskun apo për të gjetur punë.

Tregohet se dikur jetonte një tregtar i cili kishte vetëm një djalë.

Zubejde ishte gruaja e halifit të famshëm abasid Harun al-Rashidit. Harun al-Rashidi e donte jashtëzakonisht shumë Zubejden dhe ajo luante një rol të rëndësishëm në jetën e tij, si private ashtu edhe publike.

Në Medine ishte një njeri me emrin Faruk. Si gjithë të rinjtë tjerë kishte siguruar pakë të holla edhe ishte martuar. Gjatë martesës i kishte lindur një djalë.

Në pyll jetonte një sorrë e cila ishte e kënaqur plotësisht me jetën e saj, derisa një ditë pa një mjellmën dhe mendoi: “Shih sa e bardhë që është kjo mjellmë, ndërsa unë kaq e zezë! Me siguri që ajo është zogu më i lumtur në botë."

Gjatë historisë botërore njerëzimi ka kaluar nëpër shumë etapa. Kanë kaluar ndodhi të pabesueshme për kohën tonë. Disa mund t’i quajnë përralla, ndërsa disa të tjerë me zgjuarësinë që i karakterizon i marrin si mësim jete.
Secili e ka vetë në dorë të zgjedhë...

Me një shaka të keqe, një nxënësi iu ngjit një copë letër mbrapa në shpinë nga shokët e tij të klasës, ku shkruhej "Unë jam budalla".

Ebu As b. Rebia erdhi te Pejgamberi s.a.v.s. dhe i tha:
“Dëshiroj të martohem me vajzën tënde të madhe, Zejnebën.”

Një burrë bashkë me djalin e tij po shetitnin në pyll. Papritur, djali bie poshtë në një gropë dhe bërtiti: "Oooh...!"

Një ditë fshatari bashkë me djalin e tij morën gomarin ta shpinin në treg për ta shitur.

Ishin dikur dy shokë që jetonin në të njëjtin vend. Luanin me lojra, qeshinin me njëri tjetrin, pra me pak fjalë e njihnin njëri tjetrin shumë mirë.

Tregon një nënë:
- Një ditë, derisa falja namazin erdhi vajza ime e vogël u ul pranë meje dhe më thërriste pandërprerë. Unë, normalisht, nuk kisha mundësi t’i përgjigjem, duke marrë parasysh se isha në namaz dhe siç dihet në namaz nuk lejohet të flitet.

Një baba, tepër koprrac dhe dorështrënguar, kur e pa vajzën e tij të vogël se si e çonte dëm ngjitësen për ta paketuar një kuti, u xhindos dhe e humbi toruan. Ai i bërtiti asaj si i çmendur, ia mori ngjitësen nga dora ndërsa kutinë e hodhi jashtë dhomës.

Në një intervistë televizive, moderatori e pyeti të ftuarin e tij milioner se cila është gjëja që e ka lumturuar më shumë në jetë?

Njëherë, një mi derisa kalonte pranë një lumi e pa bretkosën duke u zhytur në lum. I mahnitur me këtë pamje të jashtëzakonshme, miu filloi të bisedojë me bretkosën.