Tregime

Ngjarja që do tu tregoj, ka ndodhur kur punoja në gjykatë. Një ditë më erdhi një burrë, i cili filloi të ankohej se i kishin vjedhur makinën.

Dy shokë patën një mospajtim, i cili përfundoi me konflikt fizik.

Tregohet se një ushtri që udhëhiqej nga një komandant i shkathët, u thye keq në një betejë.

Një shitës tullumbacesh kishte ditë që nuk kishte shitur asnjë tullumbace

Një i pasur ishte përgatitur të niset për haxh. Para se të nisej një i varfër e luti që ta shoqëroj dhe ta shërbyer atë gjatë kësaj rruge të gjatë. I pasuri pranoi dhe kështu u nisën së bashku.

Përktheu dhe përshtati: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Afër pallatit mbretëror shtrihej një kopsht i madh e i bukur. Në atë kopsht rriteshin lloje të shumta frutash.

Një herë një zonjë po ecte mbi rërën në plazh. Bashkë me një valë deti, një gur i ndritshëm erdhi drejt e në këmbët e zonjës.

Një dhelpër duke ecur hasi në një lum dhe u ndal sepse nuk dinte sa mund të ishte thellësia e ujit.

Një mbret i ri mblodhi të gjithë rininë dhe iu tha se të vjetrit (pleqtë) janë të padobishëm dhe janë barrë për vendin. Ata janë të dobët dhe të pafuqishëm për të bërë ndonjë punë produktive.

Ishin dy vëllezër të cilëve babai u la trashëgimi një arë të madhe. Pasi i ati ndërroi jetë, ai e la me amanet që ara të ndahet përgjysmë midis tyre

Hiba Ammar shkruan: Kur babai im i propozoi martesë nënës sime, si dhuratë të kurorës (mehr) vendosi t’ia dhuroj suren Ali Imran, të cilën e kishte mësuar përmendësh.

Përshtati: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Njëherë e një kohë, një zog i çuditshëm jetonte në një pemë të madhe pranë brigjeve të një lumi. Zogu ishte i çuditshëm sepse kishte dy koka, por vetëm një stomak.

Një burrë i moshuar rreth të tetëdhjetave insistonte ta shoqëronte përdore gruan e tij, kudo që shkonte.

Kulthum ibni Egar (Zoti e mëshiroftë) ka qenë një komandant tepër i suksesshëm në ushtrinë e kalifit Abdulmelik ibn Mer'uan (Zoti e mëshiroftë), njëkohësisht dhe një njeri shumë i mençur. Rivali i tij ishte Haxhaxh ibn Jusuf Eth-thekafi (Zoti e mëshiroftë), i cili kishte një urrejtje të madhe për të.

Njëherë e një kohë, një njeri duke ecur përgjatë bregut të detit, nga larg pa dikë se si përkulej, merrte diçka nga toka dhe e hidhte në det ...

Shumë vjet më parë jetonte një mbret i vrazhdë, tiran, i quajtur Virat Singh, i cili sundonte në qytetin Vijay Nagar.

Një piktor e këshilloi nxënësin e tij që pikturën e fundit ta vendos në një shesh ku kalojnë shumë njerëz, dhe pranë saj të vendos një laps të kuq me mbishkrim:

Dikur Gjyshi më pati treguar historinë e katër burrave që kaluan Al-Rub Al-Khalin (shkretëtirë në dunat e gadishullit arabik) të cilët pasi u mbaruan ushqimet, i kaploi një etje e madhe, megjithatë preferuan më mirë të vazhdonin, sesa të dorëzohen.

Video

Hytbeja e Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava, e mbajtur me rastin e festës së Fitër Bajramit (video)

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!