Rajoni

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me Fondacionin “Swiss Barakah” dhurojnë për besimtarët e një qyteti në Sri Lanka një pus uji të pijshëm dhe kanë ndërtuar gjithashtu abdes’hane në shërbim të besimtarëve.

Tashmë është bërë traditë nga Komunitetit Mysliman i Shqipërisë që periudha kohore Maj-Qershor t’i kushtohet organizimit të kësaj fushate.

Besimtarë të shumtë janë mbledhur së bashku në xhamitë në kryeqytetet Shkup, Tiranë dhe Prishtinë, por edhe në qytete tjera të këtyre vendeve për të falur namazin e Fitër e Bajramit, në një nga festat më të mëdha të fesë Islame

Besimtarët sot në mëngjes, në ora 06:10, e kanë falur namazin e Fitër Bajramit. Manifestimi qendror u mbajt në Xhaminë e “Mustafa Pashës” në Shkup

Mijëra besimtarë myslimanë falën sot namazin e Fitër Bajramit në sheshin “Skënderbej” në Tiranë dhe mijëra të tjerë në sheshet kryesore të çdo qyteti të vendit.

Komunitetet fetare në Shipëri i kanë bërë një kërkesë me shkrin ndaj Komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik lidhur me radiot kombëtare me kulturë fetare.

Tirana është skuadra me numrin më të lartë të praktikantëve dhe agjërueseve të Ramazanit në këtë sezon, plot 9 lojtarë të formacionit.

Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, ka plot minatorë këtu, që pavarësisht punës së tyre të vështirë, mbajnë agjërimin.

Në prag të muajit të bekuar të Ramazanit, Bashkësia Fetare Islame e RMV filloi aksionin e shpërndarjes së ndihmave humanitare “Karavanin humanitar” për skamnorët, jetimët dhe nevojtarët në tërë teritorin e Maqedonisë së Veriut.

Në prag të muajit të bekuar të Ramazanit, të shtunën më 26.03.2022, Qytetit dhe Myftinisë së Tetovës, gjegjësisht fshatit Sllatinë që graviton në Komunën e Tearcës, iu shtua edhe një xhami e re.

Me një arkitekturë moderne, projekti i së cilës është vlerësuar në konkurse ndërkombëtare arkitekturore, Xhamia e Kohës në Elbasan

Nën një ceremoni të ngrohtë shpirtërore është përuruar ditën e djeshme në Barbullush të Shkodrës, qendra kulturore pranë xhamisë së këtij fshati.

Sot përkujtojmë me nderim dhe lutemi për paraardhësit tanë, dijetarë dhe atdhetarë të shquar, të cilët 99 vjet më parë, shpallën themelimin e Komunitetit Mysliman Shqiptar në Kongresin e Parë Mysliman Shqiptar, zhvilluar në Tiranë, 24 shkurt – 12 mars 1923.

Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në RMV, Reisul Ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai, të enjten, më 17 Shkurt 2022, i dërgoi një telegram urimi Krytarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, H. Naim ef. Tërnavës dhe pjesëtarëve të Bashkësisë Islame të Kosovës me rastin e Ditës së Pavarësisë të Kosovës.

Të dashur bashkatdhetarë! Vëllezër dhe motra!

Këshilli Ndërfetar i Shqipërisë (KNFSH) në bashkëpunim me “Religions for Peace, Europe” zhvilluan në ambientet e “Tirana International Hotel” konferencën ndërfetare, me temë: “Vëllazëria në Humanizëm”.

Besimtarë të shumtë janë mbledhur në xhamitë në Maqedoninë e Veriut, Shqipëri dhe Kosovë për të falur namazin e Kurban Bajramit, duke shënuar fillimin e njërës prej festave më të mëdha të muslimanëve

Mijëra besimtarë myslimanë falën sot namazin e Kurban Bajramit në sheshin “Skënderbej”, në Tiranë, dhe mijëra të tjerë në sheshet kryesore të çdo qyteti të vendit.

Sot, pas faljes të së premtes, në ambientet e xhamisë të fshatit Kallnik, u organizua nisma e dhurimit të gjakut, nisëm me rastin e 14 qershorit që përkon me Ditën Ndërkombëtare të Dhurimit të Gjakut.

Më e bukura, më modernja, jo vetëm në Novi Pazar, Sanxhak, Serbi, por deri në Stamboll.