Xhamia e vjetër Noori e Indisë del nga liqeni

Siç raportohet nga Kashmir Media Service, tre dekada më parë, një xhami është përmbytur në ujin e digës Phulwaria në shtetin indian Bihar, distrikti Nawada.
Në vitin 1985, diga Phulwaria ka përmbytur Xhaminë, e njohur si Noori Masjid, lartësia e së cilës arrin afërsisht 30 metra nga toka deri në kupolën e sipërme të Xhamisë.
Sipas raportit, shumë të rinj u panë duke u grumbulluar në zonën në të cilë filloi të paraqitet Xhamisë.
Ata u befasuar kur gjetën xhaminë atje. Duke ecur nëpër baltë dhe llucë, ata arritën deri te struktura e vjetër e xhamisë
Objekti ishte pothuajse i paprekur. Ishte magjepsëse, struktura e Xhamisë nuk është dëmtuar pavarësisht se është zhytur në ujë për dekada.
Besohet se kjo xhami e zhytur ka ekzistuar përpara se të fillonte ndërtimi i Digës Phulwaria në vitin 1979.
Pavarësisht përfundimit të ndërtimit të digës, Xhamia mbeti e paprekur. E gjithë zona, përfshirë Xhaminë, u zhyt nga akumullimi i ujit të digës.
Besohet se kjo xhami është ndërtuar diku në fillim të shekullit të 20-të, rreth 120 vjet më parë. Si rezultat i vëzhgimit të arkitekturës së kupolës së Xhamisë, e cila është dukshëm më e mprehtë në pamje dhe e përmirësuar në krahasim me kupolat e ndërtuara gjatë periudhës së mëvonshme Mughal, mund të nxirret ky përfundim.


&t=182s