Shkencë

Secili prej nesh ka gjurmë të caktuara të fytyrës, të cilat nuk ngjasojnë me askënd tjetër në botë. Në tërë botën nuk mund të gjesh dy gjurmë të njëjta të dy fytyrave. Le ta lexojmë një hulumtim, aludimet për të cilin janë dhe në Librin e Allahut të Madhëruar.

Sot të gjithë kanë telefona celularë dhe nuk është aspak e vështirë për t’i përgjuar ata.

Nëse ndonjëherë jeni çuditur se si disa njerëz arrijnë t'ju "lexojnë", shikoni veten në pasqyrë. Dy sferat që shikojnë brenda jush e fshehin përgjigjen.

Maska e re Linkase me shtojcën WiFi për iPhone premton rregullimin e problemit të sinjalit të dobët me anë të një antene shtesë në anën e pasme, e cila do të rrit kapacitetin e sinjalit WiFi.

Kompania gjigande "Google" ka në dispozicion programin për raportimin e gabimeve, ku çdo person mund të raportojë, në rast se gjen gabime në motorrin e kërkimit më të madh në botë.

Studimet e zhvilluara kanë treguar efektin magjik të puthjes së nënës, që ndikon në përmirësimin më të shpejtë të bebeve dhe fëmijëve.

Prej disa ditësh në rrjetin social Facebook qarkullon një virus me një ofertë joshëse për kuriozët.

“Ata kanë sy, por nuk shohin…” – ajet kur’anor i çuditshëm.

Profeti, alejhis salatu ves selam, katërmbëdhjetë shekuj më parë, na ka lajmëruar për ekzistimin e një zjarri nën det dhe ekzistimin e një deti nën atë zjarr, athua vallë kush mund ta ketë lajmëruar për këtë që vetëm tash së fundmi e ka zbuluar shkenca?!

Ka kaluar afërsisht një muaj që nga lançimi i telefonëve inteligjent iPhone 6 dhe iPhone 6Plus nga kompania Apple.

Android market është i mbushur me një numër të madh aplikacionesh të dedikuara për këtë sistem operativ, shumica nga to ofrojnë mundësi shumë interesante dhe në disa raste të domosdoshme, të cilat nuk në vijnë bashkë me këtë sistem, por siç ndodhë zakonisht, ekzistojnë alternativa me dhe pa pagesë me anë të të cilave mund t’i merrni aplikacionet të cilat u nevojiten.

Vërtetë një video ekskluzive në të cilin inxhinierët muslimanë programuan robotin për të kryer namazin!

Të gjithë e dinë tashmë sfidën me kovën e akullit për t’u ndërgjegjësuar ndaj sëmundjes ALS (Skleroza Amiotrofike Laterale).

Mund të duket si një nga gjërat më të pabesueshme, por në një ese të publikuar në "Science", shkencëtarët kërkojnë ndihmën e Papës dhe të klerikëve tjerë fetarë, për të shpëtuar botën në sfidën e ndryshimeve klimatike.

Xhupa ”të armatosur” me GPS për fëmijë nga tre deri në 10 vjeç, që do të shuajë ankthin e prindërve të shqetësuar mbi vendndodhjen e fëmijëve të tyre, po prodhohen nga kompania ”Eram”.

‘Imam App’ është aplikacion i ri në smartphone, i cili ka për qëllim lehtësimin për kryerjet e riteve islame për muslimanët, duke u siguruar atyre udhëzime të thjeshta, si kohët e namazit dhe kibla me anë të busullës.

Studimi Agnes Binagvahos dhe kolegëve të saj nga Ministria e Shëndetësisë së atij vendi, ka konfirmuar se ndërhyrjet e lartpërmendura (e cila në mënyrë dramatike redukton transmetimin-bartjen e virusit AIDS nga gruaja te burri) është shumë më e thjeshtë dhe më pak të shtrenjtë, kur aplikohet te foshnjat sesa te të rriturit.

Me siguri jeni lodhur duke pasur kujdes se mos e harxhoni baterinë e telefonit shumë shpejtë, e sidomos nëse shkoni diku.

Në fakt, ekspertët e sigurisë kibernetike thonë se së fundmi ata kanë gjetur disa të meta të mëdha të sigurisë dhe mënyrën se si Viber i pranon fotografitë, doodles (postimet e shkruara me dorë), videot, apo edhe të dhënat për lokacionin e përdoruesit.

Dyqani i aplikacioneve për Chrome mund të mos ketë gjithmonë shtojcat që mund të ju duhen.