Shëndetësi

Dr. Agron Rexhepi tregon pë rëndësinë e rrushi në shëndetin e njeriut

Dr.Agron Rexhepi flet për efektet e mrekullueshme të shalqinit në shëndetin e njeriut

Dietologja shqiptare, Suhejla Abazi ka shkruar për dobitë e ujit me limon dhe ka porositur që ta përdorim sa më shpesh në kohë vere.

I pasur me vitaminë D, magnez, kalium dhe yndyrna të shëndetshme qumështi i dhisë është një vlerë e shtuar për organizmin

Në librin e tij Ligji i mjekësisë, Ibn Sina ka thënë: “I kuqi i vezës është i nxehtë dhe i lagësht dhe ndihmon organet të prodhojnë gjak

Dr. Agron Rexhepi tregon për shkaktarët kryesorë të mbipeshës, dëmët që sjellin në organizëm dhe trajtimin e mbipeshës.

All-llahu i Madhërishëm në Kur’anin famëmadh thotë:

Bletaria është shkenca, por edhe arti që mbron shëndetin përmes produkteve të bletëve. Mes këtyre është edhe qumështi i bletës.

Mesatarja e kohëzgjatjes së agjërimit nuk kalon më shumë se 14 orë, kohë ideale për një gjendje stabile të organizmit e cila mbahet si rezultat i mekanizmave të koordinuar fiziologjik

Agjërimi është praktikë e mirë, nëse aplikohet në mënyrë të duhur. Ndihmon në eliminimin e toksinave/helmeve nga trupi, redukton sheqerin dhe yndyrën në gjak. Krijon shprehi të të ushqyerit të shëndetshëm dhe rritë imunitetin. Këtu janë 10 dobitë më të mëdha që mund të i përfitoni nga agjërimi.

Agjërimi gjatë një muaji ndikon në tretjen e dhjamërave të depozituara gjatë 11 muajve dhe ndihmon në rënien nga pesha.

Hulumtimet në fushën e psikologjisë kanë vërtetuar rezultatet pozitive të agjërimit në proceset kognitive dhe memorien e njeriut.

Dr. Skender Hoxha – Urolog

Gjatë muajit të Ramazanit personat që merren me sport, sidomos ata që merren me fitnes, janë në dilema se çfarë ushqimi të hanë.

Identifikimi i komponimeve nga Nigella Sativa si frenues/inhibitor të rinjë potencial ndaj koronavirus (Covid-19): Studim/perspektiv Molekular.

Përhapja e pandemisë globale COVID-19, mungesa e një trajtimi specifik dhe situata urgjente kërkon aplikimin e të gjit

VENDIM

Ramazani, një muaj i agjërimit për muslimanët, fillon më 23 prill. Kjo përmbledhje ofron informacion për doktorët që kujdesen për njerëzit që kanë simptoma të COVID-19 dhe po mendojnë për agjërimin. Ne

Në këtë kohë ka pasur shumë pyetje se a mund të agjërojmë, rreth kësaj teme në një video ka folur doktori kosovar, Remzi Rrahmani.

Sistemi imunitar i organizmit të njeriut është një rrjet kompleks i përbërë nga organe, qeliza dhe molekula të specializuara. Ai ka për detyrë të mbrojë trupin tonë nga çdo invazion dhe sëmundje, 24 orë në ditë, 7 ditë në javë, pa bërë asnjë pushim!

Studime për rëndësinë e përuljes dhe përkushtimit në Islam, e që zgjatën për dhjetëra vite, janë vërtetë fascinuese. Përulja nuk është vetëm dhurim, është njëkohësisht edhe shërim – konstaton studimi.

Një nga këshillat kryesore në luftën kundër koronavirusit, përpos karantinës në shtëpi, është larja e shpeshtë e duarve pas çdo veprimi ose takimi domethënës.

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!