Femra në Islam

Islami i dha gruas të drejta shoqërore të papara deri atëherë

Mesud Sabri - Përktheu nga arabishtja: Miftar Ajdini

Atletja egjiptiane, influencer në botën e fitnesit, farmaciste klinike, themeluesja e Surviving Hijab; Manal Rostom është pa dyshim një aktiviste e shquar dhe jashtëzakonisht e suksesshme.

Të dyja duararta dhe të dyja veprojnë në sektorin handmade-punëdore ose në fjalë të tjera biznes për momente familjare të lumtura.

Eshtë e njohur botërisht se gratë përfaqësojnë shumicën e punonjësve të shërbimit shëndetësor (gati 70%).

Fikrie Rekaliu – një grua me mbulesë, ka filluar punën si infermiere në QKMF-në e Podujevës në mars të këtij viti në shërbimin e ri paliativ.

Departamenti i Gruas në kuadër të Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë vazhdimisht gjatë ditëve të Ramazanit mbanë ligjerata të cilat synojnë të rrisin vetëdijen individuale në të gjitha sferat e jetës

Femrës e cila është shtatzanë dhe ka frikë se nëse agjëron do të dëmtojë shëndetin e saj dhe të fëmijës apo vetëm shëndetin e saj, apo vetëm shëndetin e fëmijës i lejohet që të prishë agjërimin.

Kur jeni shtatzënë është shumë me rëndësi që të kujdeseni për veten tuaj. Por, nëse keni bërë plan që të agjëroni muajin e shenjtë të Ramazanit, mund të keni shumë pyetje në kokën tuaj se a mund të ndikojë agjërimi tek ju dhe tek bebja juaj

E ndikuar nga atmosfera paqësore në Xhaminë Sulltan Ahmet, që ndryshe njihet si Xhamia Blu, 24-vjeçarja Aisha Rosalie pranon islamin

Nazmie Archoura jeton në Padovë (Itali). Ka lindur në Itali nga prindër Sirian në të njejtin spital ku tashmë punon!

Raisa Labaran është 29 vjeçe, lindur në Brescia, nga një nënë ganeze dhe një baba nigerian. Ajo është një infermiere që punon në të njëjtin spital ku ka lindur, ku dhe filloi karrierën e saj brenda një njësie nën-COVID dhe aktualisht punon pikërisht në një njësi urgjence COVID.

Reporterja Yakeen Bido i kaloi vitet e saj të para të punës në Idlib duke lëvizur midis qytetit të saj dhe Latakia gjatë fillimit të luftës Siriane në 2011.

Selma Mekić është një nga gratë më të famshme "të mbuluara" në Serbi. Ajo thotë se liria e të jetuarit dhe të folurit është diçka jashtëzakonisht e rëndësishme.

Brunilda Gjura Tafili: nënë e tre vajzave dhe studente Master në degën “Komunikim Masiv dhe Gazetari”.
Dikur kishte ëndërr të bëhej pilote.

Aktivitet simbolik i Sektorit të Gruas pranë KBI Podujevë, me rastin e 13 vjetorit të mvetësisë.

Në Ditën Ndërkombëtare të Shamisë portali “Familja Jonë” sjell një anë që nuk është shpalosur më parë nga tri gra të mbuluara, të cilat na tregojnë për përvojat, për stigmatizimin e tyre në sferat shoqërore edhe institucionale të Kosovës.