Pas 183 ditësh ecje këmbë nga Austria mbërrin në Meke

Më 18 nëntor 2023, Enver Beganoviqi u nis në këmbë nga Austria, nga qyteti i Mauthausen dhe pas 183 ditësh, mbërriti në Meke.

Qëllimi ishte të eci rreth 6600 kilometra dhe të kaloj 12 shtete. Austri, Slloveni, Kroaci, Bosnje e Hercegovinë, Mali të Zi, Serbi, Kosovë, Maqedoni, Bullgari, Turqi, Irak dhe Arabi Saudite …
Në fund, ai arriti të ecë pak më shumë se 5000 kilometra dhe të kalojë 11 vende!
Ai u pengua të ecte në një pjesë të rrugës nëpër Irak për shkak të rrezikut për sigurinë e tij! Dhe drejt fundit, përmes shkretëtirës së Irakut, ku mundësia e lëvizjes së këmbësorëve është e kufizuar dhe ku të huajve u ndalohet lëvizja...
Rrugës, për shkak të kushteve atmosferike, borës, i është dashur të braktisë udhëtimin nëpër Mal të Zi!
Më vonë, në Maqedoni, me sugjerimin e njerëzve të mirë, ai ndërroi rrugën.
Ai hoqi dorë nga udhëtimi përmes Bullgarisë dhe vazhdoi udhëtimin e tij përmes Greqisë, që ishte një lëvizje e madhe...
Në fund të këtij udhëtimi të jashtëzakonshëm, ai mbajti me vete flamujt e 11 vendeve ku kaloi.
Synimi i Enverit ishte të shpërndante energji pozitive rrugës për në Mekë, të mendonte vetëm pozitivisht dhe të ndihmonte njerëzit... Ai nuk i kërkonte askujt asgjë. Ai priste me padurim çdo ditë të re të udhëtimit të tij...
Ai u prit ngrohtësisht në çdo vend që kali. Njerëzit e mirë i dhanë mbështetjen maksimale. I ofruan ndihmë, ushqim, akomodim, para...
Gjatë udhëtimit të tij, ai nuk përjetoi asnjë shqetësim, pa llogaritur faktin se u kthye nga rrethinat e Mosulit dhe se nuk u lejua të ecte në dy zona të rrezikshme në Irak!
Këto nuk ishin shqetësime, por respektimi i ligjit dhe shqetësimi i njerëzve për sigurinë.
Në fund, ai arriti në Arabinë Saudite. Fillimisht në Xhidde e më pas në Medine dhe në fund në Meke.