Tregime

Një histori e vjetër kineze tregon për një plak që nuk donte ta shiste kalin e tij edhe pse ishte shumë i varfër dhe nuk kishte asgjë për të jetuar.

Na ishte dikur një biznesmen i cili rrinte ulur pranë plazhit në një fshat të vogël brazilian. Derisa ishte ulur, ai pa një peshkatar brazilian që lundronte në një varkë të vogël drejt bregut me disa peshq të mëdhenj që kishte kapur.

Tregon një antropolog i cili kishte kaluar një kohë në mesin e banorëve të një fisi afrikan.

Kur e vendosen në kraharorin e saj, ajo e shikoi fytyrën e tij të vogël, dhe mbeti pa fjalë

Çdo vit, prindërit e shoqëronin Amarin e vogël për te gjyshja, e më pas ktheheshin të gjithë së bashku me të njëjtin tren në shtëpi

Një pasdite të ngrohtë vjeshte një grup bretkosash, po ecnin nëpër pyll, kur papritur dy prej tyre bien në një gropë.

Një ditë profesori derisa studentëve të tij po u jepte një leksion mbi kontrollin e stresit, mori një gotë me ujë dhe i pyeti:

Përktheu dhe përshtati: Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Përktheu dhe përshtati: - Prim.dr.med.sc Ali F. Iljazi

Një ditë gomari i thotë tigrit:

Një ditë një njeri i urtë e tregoi një shaka.

Në kohën e kalifit Harun Reshid, hoxha i Me'munit, djalin e kalifit, një ditë e godet me shkop pa kurrfarë arsyeje

Përktheu dhe përshtati: - Prim.dr.med.sc. Ali F. Iljazi

Na ishte dikur një i tregtarë ri i pashëm dhe i zoti, i cili me shumë sukses blinte dhe shiste mallra dhe kështu fitonte mirë. Ai jetonte në një ishull ku ishte zakon që gratë të blihen me lopë

Një grua na rrëfen për jetën se saj dhe thotë: Burri më ndërroi jetë, dhe unë isha në të tridhjetat, dhe mbeta e vetme me pesë fëmijët që i kishim bashkë!

Në çatinë e një shtëpie të vjetër ishte një dhomë e vogël, në të cilën jetonte një grua e ve me djalin e saj të vogël. Ata dy jetonin në kushte mjaft të vështira, megjithatë kjo familje e vogël ishte e kënaqur me fatin e saj...

Ebu Ubejde ishte tej mase bujar. Mallërat dhe paratë që i fitonte nuk i mbante për vete por ua shpërndante personave në nevojë

Tregohet se profeti dhe mbreti Sulejman a.s., ishte ftuar të marrë pjesë në një ceremoni dasme, pasi martohej djali i një fisniku

Dy miq së bashku ishin duke udhëtuar nëpër shkretinë...