Lajme nga Bota

Qeveria franceze ka mohuar zërat se synon të anulon ndalimin e mbajtjes së shamisë në shkollat e vendit, pasi disa media kanë publikuar raportin ku përmendet anulimi i një ndalimi të tillë

Ministri gjerman i drejtësisë Jochen Hartloff sërish ka propozuar që disa pjesë të sistemit ligjor të merren nga Sistemi ligjor islam (Sheriati) dhe të futen në Sistemin ligjor Gjerman

Numri i muslimanëve në Kinë në njëzet vitet e fundit është dyfishuar

Sonny u rritur si i krishterë, në moshën 15 vjeçe ai erdhi në Australi ku për herë të parë mësoi për fenë islame

Xhamia e Murat Pashës e cila gjendet në Çarshi të Shkupit, sot në orët e hershme të mëngjesit i ka shpëtuar djegies së tërësishme

Çdo gjë është gati për hapjen e Xhamisë së Sulltan Ejubit në kryeqytetin Bamako të Malit, një vend ky me 90 për qind të popullsisë muslimane

Në rajonin Igboland të Nigerisë një numër i madh i popullatës krishtere janë duke pranuar islamin

Mijëra palestinezë, duke përfshirë edhe ministrin e brendshëm palestinez Fethi Hammad, kanë bërë lutjen e shiut, lutjen e muslimanëve gjatë periudhave të thata dhe mungesës së shiut

Komuniteti musliman në Kembrixh është duke ndërtuar eko xhaminë e parë evropiane

Në St Louis (SHBA), më 9. nëntor 2013, është vënë gurthemeli për ndërtimin e xhamisë së re për xhematin e Qendrës Islame Nur

Holli i Muzeut të Kosovës të mërkurën në mbrëmje ka qenë nikoqir i dyzet e dy veprave të stilit “Ebru”

Në kuadër të Panairit të librit “Prishtina 2010”, në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë në Prishtinë, u realizuan edhe shumë promovime nga lëmenj të ndryshëm shkencorë dhe letrarë.